Amerikanska gudar

Framsida
Mix Förlag, 26 maj 2014 - 529 sidor

Gaimans mästerverk i jubileumsutgåva - en läsupplevelse utöver det vanliga!



Amerikanska gudar utkom för första gången 2001. Nu kommer den i nyutgåva, med nyskrivet förord av Neil Gaiman. Boken är även planerad att bli HBO-serie.

När Shadows fru dör i en bilolycka får han lämna fängelset för att delta i begravningen. På flyget hem stöter han på den mystiske mr Wednesday, som så småningom visar sig vara en gammal gud, på jakt efter sina kollegor. Snart kommer nämligen det stora slaget mellan de gamla gudarna och de nya att utkämpas, och Wednesday behöver Shadows hjälp.

Amerikanska Gudar är Neil Gaimans mest ambitösa roman och ett underbart sätt att stifta bekantskap med en omtalad författare. Under en otäck, märklig och närmast hallucinogen road-trip genom USA tacklar Gaiman allt från informationssamhällets våldsamma angrepp till dödens mening, utan att för den skull offra den knivskarpa intrigen, humorn eller den sprudlande berättarglädjen.

Boken har vunnit en mängd fina priser, bl.a. Hugo Award for Best SF/Fantasy Novel, Bram Stoker Award for Best Horror Novel, Nebula Award for Best Novel. Vi garanterar en läsupplevelse utöver det vanliga!



Översättare: Ylva Spångberg

Om författaren (2014)

Neil Gaiman, född 1960 i England, började sin karriär som journalist och serietecknare. "Neil Gaiman är någon en genre bara har till låns", skrev Andreas Palmaer i DN, och nog har han briljerat i många genrer. Förutom vuxenromaner har han bl.a skrivit manus till den tecknade serien Sandman - som blivit en modern klassiker, och den hyllade barnboken Coraline.

Bibliografisk information