Gösta Ekman: farbrorn som inte vill va' stor

Framsida
Leopard Förlag, 10 jan. 2014

"Även den som trodde sig veta allt om Gösta Ekman får en rikare bild i denna generösa biografi." Leif Zern, Dagens Nyheter

"Det här är en bok fylld av liv och tankar om livet. Det är bara att läsa, tacka och ta emot. Lysande, Sick Klas!" Nerikes Allehanda

"Den är en pärla till biografi, alltigenom högintressant läsning." Kristianstadbladet

Gösta Ekman är en av Sveriges mest kända och älskade skådespelare, pappa till odödliga figurer som den snubblande mahatman, Papphammar och Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson.

Gösta Ekman inledde sitt yrkesliv som regiassistent till sin far i mitten på femtiotalet. Sedan dess har hans livsvandring påverkats av dem han mött längs vägen, lärt känna och tagit lärdom av. Han var med och skapade filmhistoria när Ingmar Bergman gjorde Smultronstället. I Svenska Ords stuga i Vitabergsparken sprutade han idéer med Hasse & Tage.

Gösta Ekman: Farbrorn som inte vill va’ storbygger på omfattande samtal med Gösta Ekman och intervjuer med hans vänner och kolleger. Boken är rikt illustrerad med bilder ur Gösta Ekmans privata arkiv.

Klas Gustafson är född 1950, är journalist och har i uppmärksammade böcker skildrat Beppe Wolgers, Cornelis Vreeswijks, Tage Danielssons, Monica Zetterlunds och Gösta Ekmans liv.

 

Så tycker andra - Skriv en recension

Vi kunde inte hitta några recensioner.

Innehåll

Avsnitt 1
Avsnitt 2
Avsnitt 3
Avsnitt 4
Avsnitt 5
Avsnitt 6
Avsnitt 7
Avsnitt 8
Avsnitt 16
Avsnitt 17
Avsnitt 18
Avsnitt 19
Avsnitt 20
Avsnitt 21
Avsnitt 22
Avsnitt 23

Avsnitt 9
Avsnitt 10
Avsnitt 11
Avsnitt 12
Avsnitt 13
Avsnitt 14
Avsnitt 15
Avsnitt 24
Avsnitt 25
Avsnitt 26
Avsnitt 27
Avsnitt 28
Avsnitt 29
Avsnitt 30

Vanliga ord och fraser

Bibliografisk information