Lögner

Framsida
Modernista, 2013 - 364 sidor

 Det här är den text som bland annat nätbokhandeln använder för att presentera boken.Christina Ouzounidis har snabbt blivit en av vårt lands ledande dramatiker, med pjäser som upprört och hänfört såväl publik som kritik.

I hennes dramatik finns en bestämd drivkraft mot den avgrund och svindel som döljer sig i själva språket. Hon använder gärna den antika myten som fond: Orestiens Klytaimestra, Agamemnon och Ifigenia är gestalter med hela traditionens tyngd, men som här kommer att ingå i ett spel med nya regler.
Repliker tycks leva sitt eget liv, inuti sina antika värdkroppar, som rör sig ryckigt mot varandra på endera sidan om en klyfta mellan makt och maktlöshet, rätt och fel, »natur« och »onatur«. Ett krig iscensätts i själva språket. Ett drama gestaltas om de grymma maktlekar språket leker med människan. Om vilket maktvapen språket är i människors munnar och medvetanden.

Lögner innehåller pjäserna Ordet - Kött;HeterofilNaturen, vanorna, tiden, moralenLagarnaVit, rik, friTid för ekot, och Town Bloody Hall.

CHRISTINA OUZOUNIDIS [född 1969] är en svensk dramatiker. 2011 tilldelades hon Expressens Teaterpris och 2012 Det svenska Ibsensällskapets Ibsenpris.
 

Så tycker andra - Skriv en recension

Vi kunde inte hitta några recensioner.

Vanliga ord och fraser

Om författaren (2013)

 CHRISTINA OUZOUNIDIS [f. 1969] är en av vårt lands ledande dramatiker, med pjäser som upprört och hänfört såväl publik som kritik. 2010 tilldelades hon Expressens teaterpris och 2012 det svenska Ibsensällskapets dramatikerpris.

Bibliografisk information